Voorzitter van Genk duidelijk: Wij wijken niet voor dreigementen

Voorzitter van Genk duidelijk: "Wij wijken niet voor dreigementen"

07-07-2017 07:15
3

Racing Genk heeft onlangs een nieuwe voorzitter gekregen, Peter Croonen neemt het over van Herbert Houben. Die geeft een zeldzaam interview in Het Laatste Nieuws en benadrukt dat hij iedereen wil houden... ook Alejandro Pozuelo en Ruslan Malinovsky.

Dat zijn de twee spelers die het vaakst richting de uitgang kijken. Vooral Pozuelo denkt aan een transfer. Hij heeft heimwee naar Spanje en geniet daar ook interesse, maar hij heeft bij Genk nog een contract tot de zomer van 2019. Genk gaat hem deze zomer niet verkopen en aast zelfs op een verlenging.

"Wij gaan niet wijken voor dreigementen. Voor elk van die jongens is het, gezien het moment waarop zij in hun carrière zitten, heel verdedigbaar om hen nog een jaar in Genk te houden. Na dit seizoen zal het voor een paar jongens tijd zijn om een stap hogerop te zetten, nu niet."

De enige uitzondering op die regel is Timothy Castagne, maar daar kan Genk niet anders. Castagne is de uitzondering die de regel bevestigt. Hij was de enige met een opstapclausule in zijn contract. Aangezien Atalanta het vereiste bedrag op tafel legde, konden we niet anders dan hem laten vertrekken."