'Lukaku blijft in LA, maar ondergaat medische testen voor Man Utd-transfer'

'Lukaku blijft in LA, maar ondergaat medische testen voor Man Utd-transfer'

06-07-2017 23:07
7

Brekend nieuws in Engeland: de BBC meldt dat Manchester United en Everton een akkoord hebben bereikt over 85 miljoen euro voor Romelu Lukaku. De spits staat op het punt om naar Old Trafford over te stappen.

Inmiddels melden ook andere grote media in Engeland dat er een Lukaku-akkoord is voor liefst 85 miljoen euro. Daarmee lijkt een transfer van Alvaro Morata van de baan. De Real Madrid-spits leek lang op weg naar Old Trafford, maar manager José Mourinho geeft nu de voorkeur aan de spits van Everton.

De aanstaande transfer van Lukaku naar Manchester United betekent ook een hereniging van de Belgische spits met José Mourinho, die hem in 2014 bij Chelsea verkocht aan Everton. Afgelopen seizoen scoorde Lukaku 25 goals in de Premier League voor Everton, dat nu weer de transfermarkt op kan met veel miljoenen. De BBC meldt dat Wayne Rooney niet in de deal van Lukaku betrokken wordt. Het is mogelijk dat de aanvaller later, buiten deze deal om, nog wel terugkeert naar Everton.

Update 23.07 uur: Lukaku is momenteel nog op vakantie in Los Angeles, maar dat zou een transfer niet in de weg staan. Volgens onder andere The Guardian en The Mirror ondergaat de spits binnenkort medische testen in de Verenigde Staten. Als hij daarvoor slaagt, lijkt de transfer snel officieel bekendgemaakt te worden.