'Standard heeft beet en schrijft minimum 2,5 miljoen euro over richting Polen'

'Standard heeft beet en schrijft minimum 2,5 miljoen euro over richting Polen'

02-07-2017 12:35
1

Standard Luik hield zich tot op heden bijzonder kalm op de transfermarkt, maar lijkt zeer binnenkort een mooie slag te slaan. De onderhandelingen met Lech Poznan omtrent Dawid Kownacki zouden immers succesvol afgerond zijn, melden Poolse media. 

Onder meer Przeglad Sportowy is er zeker van: Kownacki mag zich snel een Rouche noemen. De Poolse aanvaller is amper twintig jaar, maar bouwde al een mooie reputatie op in zijn thuisland. Het jeugdproduct van Lech Poznan debuteerde eind 2013 in de Poolse hoogste klasse, op zestienjarige leeftijd. Sindsdien werkte hij bijna honderd competitieduels af. Daarin trof hij 21 keer raak.

Kownacki, die met zijn land actief was op het EK U21, vindt het nu tijd voor de volgende stap in zijn loopbaan. Standard lijkt voor hem de ideale keuze. Beide clubs zouden inmiddels ook tot een akkoord gekomen zijn. Standard maakt naar verluidt 2,5 miljoen euro over richting Poznan. Dat bedrag kan nog verder oplopen middels een bonussysteem. Na de terugkeer van Sébastien Pocognoli zou de komst van Kownacki de tweede grote zomertransfer zijn van de Luikenaars.