Leko doet belangrijke aanpassing: Dat is geleden van Trond Sollied

Leko doet belangrijke aanpassing: "Dat is geleden van Trond Sollied"

28-06-2017 13:00

Het Club Brugge van Ivan Leko is voorlopig nog een enigma. Hoe gaat Blauw-Zwart in het tijdperk na Michel Preud'homme spelen? Sport/Voetbalmagazine zag afgelopen week in ieder geval al het geraamte van een opstelling. 

Leko zou op het eerste gezicht iets offensiever spelen dan zijn voorganger, dat blijkt uit de trainingen. "Leko doet het in het afsluitend trainingspartijtje met een offensieve driehoek op het middenveld: één defensieve (Claudemir) en twee offensieve (Vanaken links en Vormer rechts) middenvelders. Het moet van Trond Sollied geleden zijn dat een coach zijn ploeg van bij zijn aankomst bij Club Brugge op die manier neerzet."

De jonge coach wil de tegenstander als het ware opsluiten. "Het is ook wat we zaterdagavond in Westkapelle te zien krijgen in de eerste oefenwedstrijd van de nieuwe cyclus: een Club Brugge met een offensieve driehoek op het middenveld en veel meerderheidssituaties op de flanken. Eersteprovincialer Westkapelle lijdt onder de hoge druk van de eersteklasser te veel balverlies om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Maar het valt wel op hoe scherp Club speelt."

Ook een stokpaardje van Sollied: de aanvallen zijn vaak ingestudeerd. Veel acties verlopen zoals ze de dag voordien op training waren ingeoefend, zoals onder meer de aanval die tot het tweede doelpunt leidt: linkerflankaanvaller Osei-Berkoe komt naar binnen om zich tussen de linies aan te bieden, wordt daar aangespeeld (door Claudemir) en steekt de bal diep in de ruimte die hij op de linkerflank liet voor de opkomende linksback Touba, van wie de voorzet aan de tweede paal wordt binnengetikt door de meegekomen rechtsback Cools. Het is geen toeval dat drie van de negen goals gemaakt worden door de backs."

Enthousiasme
Over één zijn de supporters langs de kant het eens: Leko zet zich honderd procent in voor de kern. "Leko legt het allemaal met handen en voeten en klare taal uit. Het is een gespreksthema onder de supporters achter de balustrade langs het oefenveld. De positieve spirit en beleving waarmee de nieuwe coach dat doet, de manier waarop hij zijn spelers begeestert oogst bijval."