Dury heeft uitleg voor 'stroeve relaties' met Anderlecht

Dury heeft uitleg voor 'stroeve relaties' met Anderlecht

26-06-2017 17:30

Zulte Waregem doet weer zaken met Anderlecht, en hoe. Het haalt met Michael Heylen en Leya Iseka twee spelers tegelijk binnen, al is die laatste wel een huurling. Plots zijn de contacten tussen beide clubs terug en is er ook toenadering tot AA Gent.

Dury beklemtoont in Het Nieuwsblad dat de strubbelingen niets met hem te maken hadden. "De stroeve relaties, de problemen met de transfers van Conte en zo, hadden alles te maken met aandeelhouders die niet meer bij Zulte Waregem zitten (doelt op Patrick Decuyper en Ronny Schelfhout, red.). Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen als sportief manager en Michel Louwagie en Herman Van Holsbeeck gezegd: het verleden is het verleden."

De zuinigheid van Zulte Waregem heeft Anderlecht meermaals op de kast gedreven, maar nu kan Essevee al ietsje verder gaan. "Vroeger was het 'niet kunnen', wat bij hen overkwam als 'niet willen'. Nu kunnen én willen we wel. Vroeger was het van: 300.000 euro? Gaat niet. Nu kunnen we zeggen: We onderhandelen tussen 150.001 en 299.999 euro". 

Het blijft in ieder geval wel improviseren voor Dury. Het kapitaal van sommige concurrenten heeft hij nu eenmaal niet. "Ik voel me ook coach-opleider. Een formateur. Wij kúnnen geen Marcq binnenhalen. En geen Gerkens ook. En geen Vanlerberghe. Maar wie weet hebben wij dit jaar een Dimata? Vanderhaeghe gaf die jongen zijn kans, ik wil dat ook doen. Vandaag zitten we goed."