'Overbodige Bruggeling is dan toch op weg naar Oostenrijkse competitie'

'Overbodige Bruggeling is dan toch op weg naar Oostenrijkse competitie'

21-06-2017 17:40
2

Afgelopen seizoen leende Club Brugge drie spelers uit aan STVV, maar de kans is reëel dat geen van die drie spelers terugkeren. Brandon Mechele blijft nu in Brugge, Sébastien Bruzzese gaat naar KV Kortrijk en Boli Bolingoli gaat vermoedelijk naar Oostenrijk.

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad stellen dat Bolingoli op weg is naar de Oostenrijkse topclub Austria Wien. Die ploeg eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats in Oostenrijk, weliswaar op 18 punten van Salzburg. In Oostenrijk geeft dat recht op de derde voorronde van de Europa League.

Bolingoli zou ondertussen al zijn afgereisd naar Wenen om daar te onderhandelen met de traditieclub, die al 24 titels op zijn naam heeft geschreven. Het zou gaan om een definitieve transfer voor de linksbuiten, die bij STVV vooral op de linksachter heeft gespeeld. Bolingoli heeft al sinds 2013 een profcontract bij Club Brugge, maar ondanks een paar sterke prestaties in de Europa League kon hij zich nooit echt doorzetten.

Update 13:50 uur: Bij Sporx is Austria Wien duidelijk. Bolingoli komt niet naar de Oostenrijkse club. "Wij kennen hem niet eens", laat de club weten. Club Brugge moet dus een andere oplossing zoeken voor Bolingoli.

Update 17:40 uur: Bolingoli is dan toch op weg naar Oostenrijk. Niet om te onderhandelen met Austria Wien, maar wel met Rapid Wien. Kurier meldt dat de overbodige Bruggeling momenteel de laatste details aan het afronden is met zijn nieuwe club.