Pérez wint verkiezingen bij Real Madrid... dankzij zijn eigen regels

  Pérez wint verkiezingen bij Real Madrid... dankzij zijn eigen regels

  maandag 19 juni 2017 om 12:22

  Florentino Pérez gaat voor zijn vijfde termijn als voorzitter van Real Madrid, zo meldt de club via de officiële kanalen. De zeventigjarige Pérez won de presidentsverkiezingen, doordat er geen enkele tegenkandidaat was voor de Madrileen.

  Pérez heeft het zichzelf makkelijk gemaakt, doordat hij in 2012 de clubstatuten heeft aangepast. Sindsdien moet een kandidaat-voorzitter minstens twintig jaar lid van Real Madrid zijn, waar de grens voorheen op tien jaar lag. Daarnaast dient een kandidaat garant te staan voor een lening van 75 miljoen euro. Door deze regels is het voor velen onmogelijk om het op te nemen tegen Pérez, die zonder enige bedreiging de komende vier jaar aan kan blijven als voorzitter. Eventuele tegenkandidaten hadden tot zondagavond de tijd om zich aan te dienen, maar niemand pakte de handschoen op.

  Pérez begon in 2000 als voorzitter van De Koninklijke. In 2006 hield hij het voor gezien, waarna hij drie jaar later terugkeerde. Pérez staat erom bekend regelmatig de portemonnee te trekken om een grote naam, ook wel Galáctico genoemd, binnen te halen. Onder zijn bewind kwamen onder andere Zinedine Zidane, David Beckham, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale naar de Spaanse hoofdstad.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Pérez wint verkiezingen bij Real Madrid... dankzij zijn eigen regels