Kiest Belgische goalgetter weldra voor de Nigeriaanse nationale ploeg?

Kiest Belgische goalgetter weldra voor de Nigeriaanse nationale ploeg?

15-06-2017 15:20
1

Cyriel Dessers beleefde een topseizoen bij NAC Breda. Met 29 doelpunten in 40 officiële wedstrijden bezorgde hij zijn club de promotie naar de Eredivisie. Het leverde hem een mooie transfer op naar FC Utrecht. Zijn prestaties zijn ook in Nigeria niet onopgemerkt voorbijgegaan.

De aanvaller heeft een Belgische vader en Nigeriaanse moeder en kan zodoende kiezen tussen beide nationale ploegen. Door de grote concurrentie bij de Rode Duivels is het niet onmogelijk dat Dessers voor de Super Eagles kiest. "Een aantal jaar geleden werd je bijna automatisch opgeroepen als je bij het nummer vier in Nederland speelde", verklaarde de spits aan Het Laatste Nieuws.

"Gelukkig zijn de tijden veranderd. En voorlopig kom ik lang niet in de buurt van die jongens. Nigeria volgt mij wel. Dat heb ik via via vernomen. Ze hebben wel aangegeven dat ik eerst nog een stap hogerop moet zetten", aldus Dessers, die wel nog nooit in Nigeria is geweest. “Het is niet bepaald een vakantieland."

"Maar ik ben voor 50% Nigeriaan, ook al ben ik België opgegroeid, ben ik hier naar school gegaan en heb ik hier leren voetballen. Die band mag je niet onderschatten. Ik heb hun nationale ploeg wel altijd gevolgd. Dit is écht iets voor de toekomst. Laat me eerst bevestigen bij Utrecht, daar goals maken. We zien dan wel wat er uit de bus komt."