Teodorczyk haalt zwaar uit naar supporters van Club Brugge

Teodorczyk haalt zwaar uit naar supporters van Club Brugge

08-06-2017 10:30
21

Club Brugge - Anderlecht was afgelopen seizoen een bijzonder verhitte match in de Play-Offs, zelfs voor de wedstrijd kwam het al tot aanvaringen. Ook Lukasz Teodorczyk speelde daarin een hoofdrol, maar ziet zichzelf niet als de schuldige.

De Poolse aanvaller van Anderlecht reageert voor het eerst zelf op die bewogen match. "De media hebben er een hele heisa rond gemaakt. Totaal overdreven. En het is niet alsof er nooit eerder zoiets gebeurd is… Kijk, ik liep samen met Frank Boeckx de bus uit. De supporters van Club Brugge spuwden op ons, scholden ons uit en gooiden met bier", wordt hij uit een Poolse bron geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Teodorczyk vindt niet dat er iets mis was met zijn middelvinger naar de fans., "Omdat ik net naast Frank liep, met wie ik vaak al lachend mijn middelvinger laat zien, deed ik dat naar die fans. Het was een reactie op hun gedrag, niet meer en niet minder. Ik heb er later een gesprek over gehad met de coach. Ik legde hem alles uit, en de kous was af. Later las ik dat ik een boete zou krijgen van de politie: nooit iets van gezien."

Eén vraag rest nog: waarom kwam de Pool niet opdagen voor de Gouden Schoen. "Ik was heus niet de enige die zijn kat gestuurd heeft. Bovendien: niemand weet waarom ik er niet was. Maar als je het zou weten, zou je het begrijpen."