'Ryan op zucht van mooie transfer na nieuwe wending'

'Ryan op zucht van mooie transfer na nieuwe wending'

13-06-2017 20:30
1

Als alles volgens plan verloopt, keert Mathew Ryan niet terug naar België. De Australiër wil eindelijk doorbreken in één van de grote competities. In Spanje lukte het niet, maar hij krijgt nu een kans in Engeland.

The Daily Mail meldt dat het gepromoveerde Brighton de Australiër hoog op het verlanglijstje heeft gezet. De nummer twee van The Championship speelt volgend seizoen in de Premier League en wil absoluut niet degraderen. Het zoekt dan ook versterking. Ryan zou in dat plaatje passen. De eerste gesprekken zouden al gevoerd zijn met de 25-jarige doelman.

Bij Valencia lijkt de Australiër ook nog niet te moeten rekenen op speelminuten, waardoor een vertrek zich opdringt. Het is nog onduidelijk of het ook om een definitieve transfer of een uitleenbeurt gaat. De doelman heeft nog een contract tot medio 2021 bij de Spanjaarden.

Update 09/06 16.36: Volgens La Ser zou het weldegelijk om een definitieve transfer en dus geen uitleenbeurt gaan. De Australiër kan binnenkort naar de Premier League vertrekken. Brighton zou zo'n zes miljoen euro betalen voor Ryan. Opvallend, want Valencia nam hem in 2015 nog voor zeven miljoen euro over van Club Brugge.

Update 11/06  07.18: Brighton wil er alles aan doen om Ryan te overtuigen. Volgens SBS The World Game heeft de club een bijzonder hoog salaris klaarliggen voor de Australiër. Hij kan er 40.000 euro per week verdienen, waardoor hij de best betaalde speler van de club zou kunnen worden.

Update 13/06 20.30: Ryan staat opnieuw een stap dichter bij zijn transfer naar Brighton. Doelman David Stockdale, vorig seizoen onbetwiste titularis bij Brighton, is namelijk voorgesteld bij Birmingham.