Ryan zet deur op een kier voor terugkeer JPL: Ik wil garanties

Ryan zet deur op een kier voor terugkeer JPL: "Ik wil garanties"

05-06-2017 07:15

Valencia-doelman Mathew Ryan trok deze winter op huurbasis naar KRC Genk om speelminuten op te doen. De doelman hoopt volgend seizoen op meer speelkansen bij zijn club. Als de Spanjaarden die garantie niet kunnen bieden wil Ryan deze zomer nog vertrekken.

Een terugkeer naar de Jupiler Pro league is voor Ryan niet helemaal uitgesloten. "Never say never. Ik wil op het hoogste niveau spelen en ik heb een contract bij een club die op dat niveau zit. Mijn overeenkomst met Valencia loopt nog vier jaar. Ik hoop terug te keren naar die Spaanse competitie. Maar na wat er gebeurd is, wil ik een soort van zekerheid. Ik wil weten dat ik daar ga spelen, anders zoek ik iets anders", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De uitleenbeurt naar Genk heeft de Australiër naar eigen zeggen deugd gedaan. De doelman groeit zo weer naar zijn beste niveau toe. "Ik merk dat alles weer een beetje natuurlijker en vloeiender gaat. Als je niet meer het gewone matchritme krijgt, tast dat het gemak aan waarmee je staat te keepen. Wie in de goede flow zit, denkt niet te veel na bij zijn beslissingen op het veld, die komen er op een heel spontane manier. Het gaat om kleine dingen: technische zaken of de positie die je inneemt in je doel", besluit hij.