Sterk! Fraaie woorden van gentleman Vreven: Belangrijk om te benoemen

Sterk! Fraaie woorden van gentleman Vreven: "Belangrijk om te benoemen"

03-06-2017 18:10
1

Stijn Vreven vindt dat zijn voorganger credits verdient voor het succes van NAC Breda. De Nederlander Marinus Dijkhuizen begon het seizoen als trainer van NAC; hij vertrok in december 2016. Vreven slaagde er vervolgens in om met de Brabantse volksclub naar de Eredivisie te loodsen. 

"Uit de grond van mijn hart wil ik mijn voorganger Marinus Dijkhuizen bedanken. Hij heeft ook een half seizoen met deze jongens gewerkt. Het is niet zo dat ik hier begon en 25 punten achterstond op een play-offs plaats", zegt Vreven in een interview met BN/De Stem. "Dat was helemaal niet de realiteit. Hij verdient ook credits voor de promotie. Dat vind ik belangrijk om te benoemen."

Er zal in de komende maanden veel moeten gebeuren om een Eredivisie-waardige selectie samen te stellen, beseft onze landgenoot. "Er moet een goede ervaren keeper bij en achterin in de verdediging is het broos. Persoonlijk vind ik de meerderheid van de jongens waarmee gesproken is, niet goed genoeg meer. In mijn ogen dan, omdat het spelers voor de eerste divisie waren."

"Wij moeten ons nu richten op andere spelers. Er is werk aan de winkel, zo eerlijk moet je zijn. Wat betreft de samenwerking met Manchester City: die is in mijn beleving zo goed dat wij zonder eisen te stellen een hoger instapniveau van City-spelers willen." NAC huurde afgelopen seizoen meerdere talenten van de Premier League-grootmacht.