'FC Twente wil ex-speler van Turnhout weghalen bij AS Roma'

'FC Twente wil ex-speler van Turnhout weghalen bij AS Roma'

30-05-2017 15:45

FC Twente is bezig met de terugkeer van Ismail H'Maidat naar Enschede. Dat meldt website Twente Insite op basis van 'welingelichte bronnen'. H'Maidat staat onder contract bij AS Roma. De 21-jarige middenvelder was in het verleden ook al actief bij Twente. 

In 2008 vertrok hij naar het KV Turnhout en via een aantal omwegen belandde H'Maidat in 2016 bij AS Roma. De Serie A-grootmacht betaalde in 2016 zo'n drie miljoen euro aan Brescia voor de stilist. Tot een officieel duel in het shirt van de Romeinse topclub kwam het nog niet. Dit seizoen werd H'Maidat verhuurd aan respectievelijk Vicenza en SC Olhanense, clubs op het tweede niveau van Italië en Portugal.

Door een hardnekkige liesblessure kwam H'Maidat daar uiteindelijk tot slechts acht officiële duels. Inmiddels is de jeugdinternational van Marokko volledig hersteld en AS Roma wil hem na de zomer graag stallen bij een club waar hij de nodige ervaring kan opdoen. Twente Insite weet dat trainer René Hake H'Maidat als een interessante speler ziet. Twente zoekt een nieuwe aanvallende middenvelder, omdat huurling Bersant Celina terugkeert naar Manchester City.