MPH geeft ongezouten mening over Teodorczyk: Iedereen is dat vergeten

MPH geeft ongezouten mening over Teodorczyk: "Iedereen is dat vergeten"

28-05-2017 09:20
11

Michel Preud'homme is ermee gestopt bij Club Brugge, in Het Laatste Nieuws maakt hij de balans op van die periode. Hij heeft genoten van zijn tijd, maar stootte wel vaak op een muur.

Het Belgische voetbal moet volgens Preud'homme grote stappen vooruitzetten. "Ik miste de voorbije jaren een duidelijke voetbalcultuur in België. Het kan niet dat we nog altijd spelen in oude, voorbijgestreefde stadions, met veel te kleine kleedkamers waar de verwarming niet altijd werkt, en met een toegang voor de trainers tot de perszaal die langs de fans van de bezoekers loopt", aldus Preud'homme.

Ook de behandeling van de spelers moet volgens Preud'homme anders. "Veel journalisten hebben de foute tendens om uitsluitend de trainers hard aan te pakken en zelden de spelers. Teodorczyk - die ik apprecieer als voetballer - komt niet naar de Gouden Schoen, daar wordt één keer iets van gezegd en geschreven, en de volgende dag is iedereen dat vergeten. Men laat spelers in België veel te veel in hun comfortzone. Eenmaal die spelers naar het buitenland vertrekken, schrikken ze van de verplichtingen."