OFFICIEEL: Transfer van Tielemans is in kannen en kruiken, Anderlecht vangt record

OFFICIEEL: Transfer van Tielemans is in kannen en kruiken, Anderlecht vangt record

24-05-2017 20:55
5

Het hing al een heel tijdje in de lucht en nu is het eindelijk van dat, Youri Tielemans verlaat Anderlecht voor Monaco. Dat maakte paars-wit woensdag officieel bekend. 

'Het gerucht deed al langere tijd de ronde, maar vandaag kunnen we het eindelijk bevestigen: Youri Tielemans heeft een contract getekend bij AS Monaco. Youri Tielemans, onze Brusselse Ket, verlaat het Astridpark na 15 jaar door de grote deur', klinkt het op de website van Anderlecht.

De twintigjarige Tielemans tekent in Monaco een contract tot 2022. Dat liet de club uit het Prinsdom dan weer weten. Monaco werd net zoals Anderlecht een paar dagen geleden landskampioen. 

Anderlecht laat nog weten dat het een transferrecord voor Tielemans ontvangt. Hoeveel dat bedrag juist is, laat de club voorlopig nog niet los. De duurste transfer van een speler uit de Jupiler Pro League naar een buitenlandse competitie stond tot nu toe op de naam van Marouane Fellaini. Die ruilde Standard destijds in voor Everton voor zo'n 22 miljoen euro. Aangenomen wordt nu dat Anderlecht 25 miljoen euro voor Tielemans ving plus tien procent bij een doorverkoop.