OFFICIEEL: Benteke ziet coach vertrekken: Ga van het leven genieten

OFFICIEEL: Benteke ziet coach vertrekken: "Ga van het leven genieten"

23-05-2017 23:25

Sam Allardyce trekt na een half jaar alweer de deur achter zich dicht bij Crystal Palace. De 62-jarige manager wilde enkele garanties van de Premier League-club, maar kreeg die niet.

Allardyce begon pas eind december bij Crystal Palace. Hij liet zich direct gelden door onder anderen Patrick van Aanholt voor 16,5 miljoen aan te trekken. De twee werkten eerder samen bij Sunderland. Met de Nederlandse linksback in de gelederen wist Allardyce zijn team naar veilige haven te loodsen in de Premier League.

Toch houdt de ervaren Engelsman het nu voor gezien. Hij is niet tevreden met het transferbeleid van Crystal Palace. De club zou geweigerd hebben om garanties te verlenen aan Allardyce, die zijn elftal op enkele sleutelposities wilde versterken. Het was zijn eerste klus, nadat hij moest vertrekken als bondscoach van Engeland na een undercoveroperatie.

"Ik heb niet meer de ambitie om ergens anders aan de slag te gaan", zegt Big Sam in een statement. "Ik wil van het leven gaan genieten nu ik nog relatief jong ben en in staat ben om de dingen te doen die ik wil doen. Ik wil reizen en meer tijd met mijn familie en kleinkinderen doorbrengen zonder de enorme druk van het trainerschap", besluit hij.