Straffe onthulling: Eersteklasser denkt aan Michel Preud'homme

Straffe onthulling: "Eersteklasser denkt aan Michel Preud'homme"

22-05-2017 16:00

Michel Preud'homme gaat er mee stoppen bij Club Brugge, het is enkel wachten op de officiële bekendmaking van dat nieuws. Volgens Peter T'Kint van Sport/Voetbalmagazine ziet Standard dat als een opportuniteit. Ze willen hem binnenhalen, zij het niet als trainer.

De kans dat Preud'homme meteen terug aan de slag gaat als trainer is klein, maar voorzitter Bruno Venanzi wil de supporters te vriend houden door populaire ex-spelers voor zijn kar te spannen. Met Daniel Van Buyten werd dat een absoluut fiasco, maar Venanzi zou nu een nieuwe poging wagen.

"In de wandelgangen circuleerde de voorbije dagen een opmerkelijke piste. Standard zou opnieuw denken aan Michel Preud’homme. Niet in de rol van technisch directeur en evenmin in een rol als trainer. Neen, de Rouches hebben nood aan wat goeie publiciteit en denken aan de Luikenaar als ambassadeur”, klinkt het in het magazine. Wat die functie inhoudt is evenwel niet duidelijk.

In Luik zijn weinig mensen zo populair als Preud'homme. "Venanzi & co willen een figuur met uitstraling, à la Daniël Van Buyten, om wat goodwill bij het eigen publiek te kweken. Met Van Buyten is dat serieus mislukt, maar Preud’homme is een ander soort Luikenaar."