Mulder kiest beste Belg: Hij speelde het Seizoen van zijn Leven

Mulder kiest beste Belg: "Hij speelde het Seizoen van zijn Leven"

22-05-2017 14:56
5

De kaarten zijn geschud, in de meeste Europese competities zijn de prijzen verdeeld. Tijd voor Jan Mulder om zijn beste Belgische voetballer van het seizoen te kiezen. Het draaide uit op een spannende tweestrijd tussen Eden Hazard en Dries Mertens.

"Als Hazard meedoet aan het concours 'Beste Speler van het Seizoen', stem ik altijd voor hem. Eden was dit jaar extra goed. Ach, dat schitterende wegdraaien van een verdediger ... Ik geniet meer van Hazard dan van Messi en Ronaldo. Tot zover de inleidende woorden bij de uitreiking van de award voor 'Beste Belg van het Seizoen'", aldus de Nederlandse analist bij Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk gaat Hazard immers niet met de trofee lopen. "Het is Dries Mertens geworden. Mertens scoorde dit weekeinde nog maar eens twee keer en heeft, met nog één match te gaan, 27 goals gemaakt, 1 minder dan Dzeko. Forza, Dries. Je kunt het, doe er een hattrickje bij volgende week. 27 is een ongelooflijk aantal in Italië. Ik geloof dat Marco Van Basten daar topscorer werd met zestien rozen. Dries Mertens speelde het Seizoen van zijn Leven", besluit Mulder.