Weinig gespeeld, maar Anderlecht-reserve schrijft wel historie met titel

Weinig gespeeld, maar Anderlecht-reserve schrijft wel historie met titel

21-05-2017 22:20
2

Diego Capel had dit seizoen geen groot aandeel in de 34e landstitel van Anderlecht. Toch is de Spanjaard trots en blij met succes.

Capel kwam in augustus voor amper 200.000 euro over van het Italiaanse Genoa, maar de tweevoudig winnaar van de UEFA Cup wist in Brussel nimmer een vaste basisplaats te veroveren. Dat lijkt zijn blijdschap over het kampioenschap er niet minder op te maken. De 29-jarige flankspeler heeft namelijk historie geschreven. ''Trots om de eerste Spaanse international te zijn die deze competitie op zijn palmares zet'', zo schrijft Capel, die twee caps verzamelde, op Twitter.

Hij is niet de eerste Spaanse speler die de landstitel pakt in ons land. Juan Lozano werd bijvoorbeeld drie keer kampioen met Anderlecht, maar de baltovenaar werd nooit opgeroepen voor de nationale selectie van zijn land. 

Zoals gezegd had Capel persoonlijk geen groot aandeel in de titel. Hij kwam niet verder dan vijftien competitieoptredens, waarin hij slechts goed was voor één treffer en twee assists. In Play-Off 1 mocht hij enkel in de slotmatch tegen KV Oostende (3-2) een helft meedoen. Capel ligt bij paars-wit nog vast tot de zomer van 2018, maar lijkt geen toekomst meer te hebben in het Astridpark.