In Gent vinden ze Anderlecht een iets mooiere dame dan Club Brugge

In Gent vinden ze Anderlecht een iets mooiere dame dan Club Brugge

20-05-2017 11:33
9

Al enkele seizoenen zijn Anderlecht, Club Brugge en KAA Gent de drie grote clubs van het land. Bij de Buffalo's is de rivaliteit met Blauw-Zwart toch net iets groter dan met paars-wit. Ivan De Witte heeft daar in Het Laatste Nieuws een goede verklaring voor. 

"Dat is vooral toe te schrijven aan het feit dat AA Gent de jongste jaren een andere status heeft - we zijn een concurrent geworden. Ik heb veel respect voor Club Brugge - een heel goede, professioneel geleide club. Kampioen of niet: Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert leveren uitzonderlijk goed werk."

Waarom dan toch iets hartelijker met Anderlecht dan met Club Brugge? "Da's zoals met twee jongedames - je kan ze allebei mooi en aantrekkelijk vinden, maar voor de ene voel je iets meer dan voor de andere. Mijn DNA ligt iets dichter bij Anderlecht dan bij Club. Het heeft te maken met - hoe zou ik het zeggen - de omgangsvormen. Het waardepatroon. Ik bedoel dat niet pejoratief, hé. De emoties in Brugge vorige zondag tegen Anderlecht... (blaast) Maar dat is de stijl van het huis, dat ís Club Brugge. En soms zou je zelfs wensen dat je óók zo'n stuwend publiek hebt."