'Kortrijk wil oude bekende van Jupiler Pro League naar België halen'

'Kortrijk wil oude bekende van Jupiler Pro League naar België halen'

18-05-2017 09:25
1

KV Kortrijk kan zich al focussen op volgend seizoen. De Kerels kenden een grijs seizoen en willen volgend jaar absoluut beter doen. Over aanvaller Idriss Saadi, de clubtopschutter, bestaat nog echter nog onduidelijkheid. Daarom speurt Kortrijk de markt al af naar een mogelijke vervanger.  

Kortrijk is voor Saadi afhankelijk van Cardiff City, van wie de spits gehuurd wordt. Die club besliste nog niet over het lot van de Algerijn. Kortrijk tast daarom al een paar pistes af en één van die pistes loopt eveneens langs zusterclub Cardiff. De West-Vlamingen hebben namelijk interesse in Frédéric Gounongbe, weet Het Laatste Nieuws.

De spits is geen onbekende, want heeft al heel wat clubs in België achter de rug. Via Zulte Waregem en RWDM belandde hij bij Westerlo, waar hij tussen 2014 en 2016 aan de slag was. Daar was hij vorig seizoen nog een sterkhouder met dertien doelpunten, maar in Engeland loopt het moeizamer. Hij maakte twaalf optredens, kwam niet tot scoren en haalde in 2017 maar één keer de wedstrijdselectie. Een vertrek dringt zich dan ook op, Kortrijk biedt mogelijk een uitweg.