Strijd om 'Belofte van het Jaar' wordt er eentje tussen Anderlecht, KVO en Eupen

Strijd om 'Belofte van het Jaar' wordt er eentje tussen Anderlecht, KVO en Eupen

17-05-2017 12:07
12

De Belgische competitie staat erom bekend grote talenten te hebben rondlopen. Dat is dit seizoen ook weer zo. Maar wie mag zich het grootste talent noemen? De drie genomineerden voor Belofte van het Jaar zijn bekend.

Het Nieuwsblad maakte de drie genomineerden voor de trofee van Belofte van het Jaar bekend. Uit de 389 stemmen van collega-voetballers werden Nany Dimata (19), Henry Onyekuru (19) en Youri Tielemans (20) het meeste aangevinkt.

Eén van die drie komt op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar te weten of hij de prijs gewonnen heeft. Die prijs wordt maandag uitgereikt. Vorig jaar won Leon Bailey, die nu onder contract staat bij Bayer Leverkusen.

De zeven overige namen zijn ook bekend. Daarin staan maar liefst twee Genkenaars, twee Gentenaars en ook één Bruggeling. Verrassend genoeg staat er ook een speler van Moeskroen tussen en eentje van Standard. Op Leander Dendoncker, die ook een sterk seizoen draaide, kon niet gestemd worden. Hij is net te oud om in aanmerking te komen voor de prijs.

Uitslag 'Belofte van het Jaar':

1.
2.
3.
4. Siebe Schrijvers (RC Genk) 196 ptn.
5. Sander Berge (RC Genk) 124
6. Samuel Kalu (AA Gent) 109
7. Moses Simon (AA Gent) 88
8. Aristote Nkaka (Moeskroen) 66
9. Wesley Moraes (Club Brugge) 64
10. Razvan Marin (Standard) 54