Genk op weg naar een fortuin? We maken 25 miljoen euro winst

Genk op weg naar een fortuin? "We maken 25 miljoen euro winst"

17-05-2017 09:22

Bij KRC Genk werd dinsdagavond het nieuwe bestuur verkozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit drie leden mét voorzitter Herbert Houben. De sterke man van Genk deelde ook financieel goed nieuws mee voor de club.

Zo lijkt Genk in de serieuze groene cijfers te zitten. "We hebben het ontwerpbudget voor dit seizoen voorgelegd en daaruit blijkt dat we ongeveer 25 miljoen euro winst maken", citeerde Sporza de voorzitter, die toch het einde van het seizoen die functie nog bekleedt.

Veel geld, maar Genk zal geen zotte bedragen betalen op de transfermarkt. "Dat is veel geld, maar we moeten altijd realistisch blijven. Een paar seizoenen geleden hadden we vijftien miljoen euro verlies. Een paar transfers kunnen dus ook een groot verschil maken."

Een groot budget betekent ook dat Genk niet verplicht is om te verkopen. "Maar dit stelt ons wel gerust. We kunnen twee seizoenen onze ploeg versterken, zonder een uitgaande transfer te moeten doen. We staan vandaag dus sterk", besluit hij. Een transfer van Sander Berge, die vijftien miljoen euro zou kunnen opleveren, is dus niet noodzakelijk.