'Smaakmaker van Jupiler Pro League ziet KV Oostende als ideale stap'

'Smaakmaker van Jupiler Pro League ziet KV Oostende als ideale stap'

12-05-2017 07:39

Dat Pieter Gerkens kan voetballen, bewees hij dit seizoen nogmaals bij STVV. De Kanarie speelde zich in de kijker van enkele ploegen. Tegenover Het Nieuwsblad laat hij zich uit over een eventuele transfer.

Onder meer KV Oostende denkt aan Gerkens. De speler lijkt de Kustboys een ideale club te vinden, maar zegt dat niet met zoveel woorden. "Ik heb ook gelezen dat Oostende me zou volgen, maar meer weet ik ook niet. Ik hou me daar niet mee bezig voor het seizoen erop zit. Oostende is een mooie en ambitieuze club. Ik kan niet verkondigen dat het me niets zegt."

"Als ik een stap hogerop kan zetten en me sportief en financieel kan verbeteren, dan ga ik daar over nadenken. Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Ze zeggen altijd dat je het ijzer moet smeden als het heet is. Zelfs als er straks een topclub aanklopt dan geloof ik genoeg in mezelf én ben ik gretig genoeg om die uitdaging aan te gaan. Maar als ik voor 90 procent zeker ben dat ik toch maar op de bank ga belanden, dan voel ik me zeker niet te goed om bij STVV te blijven", stelt de middenvelder van STVV.