'Gent blijft Nigeriaanse koers varen: jonge verdediger vanaf de zomer Buffalo'

'Gent blijft Nigeriaanse koers varen: jonge verdediger vanaf de zomer Buffalo'

30-04-2017 10:00

In Nigeria moeten ze stilaan helemaaal wild zijn van AA Gent. De voorbije jaren richtte de kampioen van 2015 zich op heel wat spelers uit dat land, waardoor de teller momenteel op vijf staat. Komende zomer wordt daar nog een zesde aan toegevoegd.

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

Dat is althans wat Own Goal Nigeria uit exclusieve bronnen vernomen heeft. De achttienjarige Rueben Yem zou vanaf volgende seizoen bij de Buffalo's actief zijn. De jongeling komt over van de Golden Boot Soccer Academy. Yem speelt voornamelijk als rechtsback, maar kan ook op de linksachter of zelfs defensief op het middenveld uit de voeten. Yem kreeg recent zijn werkvisum, waardoor er geen twijfel meer bestaat over zijn overgang.

Aan het einde van de maand zou de verdediger afreizen naar ons land om zich al voor te bereiden op volgend seizoen. De integratie van Yem zou vlot moeten verlopen, want met Samuel Kalu, Moses Simon, William Troost-Ekong, Anderson Esiti en Rabiu Ibrahim heeft hij al vijf landgenoten rondlopen in de Ghelamco Arena. Op de loonlijst van Gent staan zelfs nóg twee andere Nigerianen. Peter Olayinka (Dukla Praag) en Anthony Ikedi (Haugesund) worden momenteel echter uitgeleend.