Kompany haalt stevig uit naar Verhaeghe: Wij zijn domme poenpakkers

Kompany haalt stevig uit naar Verhaeghe: "Wij zijn domme poenpakkers"

29-04-2017 08:00
4

De premies voor de Rode Duivels blijven een heikel punt, de Voetbalbond en in het bijzonder Bart Verhaeghe willen dat de Duivels inleveren. Vincent Kompany heeft een verbazende reactie: de Duivels zijn daar al lang mee akkoord. 

In Het Laatste Nieuws reageert hij op de commotie. "Als wij te veel verdienen, wat altijd wordt gedacht, dan kan ik nu zeggen dat wij al heel lang hebben aangegeven dat we bereid waren in te leveren. Maar niemand heeft geluisterd. 't Is gemakkelijker om te schieten dan gewoon de vraag te stellen. Het antwoord was direct 'ja' geweest. Niemand heeft dat gesprek willen aangaan."

Kompany wil echter wél iets in de plaats. "Wat willen wij in ruil daarvoor ook? Wij willen dat er meer wordt gedaan voor de supporters, naar de jeugd in het Belgisch voetbal toe, dat er wordt geïnvesteerd in beleving. Terug naar de insteek van de Duiveluitdagingen. Dat is altijd onze visie geweest. Wij hebben nooit gezegd: wij moeten meer doen voor de sponsors. We willen meer doen voor de fans, dan volgen die sponsors wel en kunnen jullie ons imago gebruiken."

Kompany wil niet dat de Rode Duivels onderschat worden. "Wij zijn spelers, wij zijn dom en wij moeten overkomen als de poenpakkers. Wij hadden eigenlijk een ongelooflijke visie. Wij waren een klein land met enorm veel zelfvertrouwen dat enorm efficiënt te werk ging. Om één of andere reden hebben we allemaal meegewerkt om zo hard mogelijk de poten onder onze eigen stoel uit te zagen."

Kompany als leider?
De Rode Duivels zouden Kompany zien als grote leider in de onderhandelingen, maar dat is volgens hem niet waar. "Ik snap die perceptie niet. Ik vraag niet liever dan dat anderen mijn rol overnemen. Ik hang niet vast aan het feit dat ik de leider moet zijn, de kapitein. Ik denk dat ik het ben, omdat mensen mij binnen de ploeg zo aanschouwen, maar ik vraag dat niet. Eden Hazard heeft een goeie evolutie gekend en moet door iedereen gesteund worden. Hij is de toekomst, niet Vincent Kompany."