Neemt Club Brugge ingrijpende beslissing over Refaelov?

Neemt Club Brugge ingrijpende beslissing over Refaelov?

28-04-2017 08:40
1

Club Brugge heeft met Lior Refaelov een echt zorgenkind in de kern. De Israëlier is technisch één van de besten, maar wel bijzonder vaak geblesseerd. Het Laatste Nieuws weet niet hoelang Club dat nog zal tolereren.

Michel Preud'homme is een enorme fan van de 31-jarige middenvelder, maar de coach zal deze zomer waarschijnlijk weggaan. Binnen de bestuurskamer van Club Brugge zijn er grote twijfels bij Refaelov, die van de ene blessure in de andere sukkelt. Een vertrek zou niet meer uitgesloten zijn. 

Zijn makelaar en vriend Dudu Dahan nuanceert: Refaelov heeft nog een contract tot 2019 en zal deze zomer niet (moeten) vertrekken, zo beweert hij. "Lior wil volgend jaar schitteren in Brugge - hij hoopt zelfs om dit seizoen nog aan spelen toe te komen. De mensen laten zien dat hij nog steeds die goede speler is en dat hij een meerwaarde kan zijn voor de ploeg", reageert die.

Nochtans zou Maccabi Haifa hem maar wat graag binnenhalen. "De interesse van Maccabi? Die is er elk jaar, dat is geen verrassing. Hij denkt alleen maar aan Club. Andere ploegen? Only Bruges."

Carrière afsluiten
Zijn zakenpartner David Koren benadrukt dat Refaelov niet weg wil. "Hij houdt van Brugge: de stad én de club. Lior speelt hier nu al zes jaar, dat veeg je niet zomaar weg. Bovendien heeft hij nog een contract tot 2019. En ik weet dat Rafa zijn carrière zelfs graag zou afsluiten bij Club. Maar eerst terugkeren uit blessure."