Coach van duo Rode Duivels officieel in beschuldiging gesteld door FA

Coach van duo Rode Duivels officieel in beschuldiging gesteld door FA

26-04-2017 17:21

David Moyes zit in nauwe schoentjes. De trainer van Sunderland FC, waar met Adnan Januzaj en Jason Denayer twee Rode Duivels aan de slag zijn, is door de FA officieel in beschuldiging gesteld. Reden daarvoor is een bedreiging aan het adres van een journaliste.

Nadat zijn team op 18 maart gelijk had gespeeld tegen Burnley FC, kreeg Moyes enkele lastige vragen voorgeschoteld door BBC-journaliste Vicky Sparks. Aan het eind van het interview liet de Schot zich het volgende ontvallen: "Kijk uit, ook al ben je dan een vrouw, je zou zomaar een klap kunnen krijgen." Moyes verontschuldigde zich wel nadien, maar het kwaad was al geschied.

De FA, de Engelse voetbalbond, sprong immers meteen op de zaak. Deze woensdag heeft het laten weten dat de uitspraak van Moyes 'ongepast en bedreigend' was. Volgens de FA brengt het ook de integriteit van de voetbalsport in verlegenheid. Een straf is er voorlopig nog niet bepaald. Moyes krijgt allereerst tot 3 mei de tijd om te reageren op de aantijgingen van de FA.