Kortrijk door het oog van de naald in burenduel tegen Roeselare

25-04-2017 22:24

De aankomende trainerswissel heeft duidelijk voor een boost gezorgd bij Kortrijk. Op bezoek bij Roeselare werd het 2-3, al was het niet makkelijk.

Ietwat verrassend kon Roeselare voor het eerst prikken. Na elf minuten voetballen was het ex-Kortrijkzaan Lukas Van Eenoo die er 1-0 van maakte voor Roeselare. Kortrijk bleef niet bij de pakken neerzitten en prikte enkele minuten later al terug via Stijn De Smet.

Kortrijk nam de wedstrijd in handen en profiteerde. Op het half uur maakte De Smet er ook 1-2 van. Roeselare kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar Thomas Kaminski keepte een goede eerste helft.

Na de pauze was het vooral KV Kortrijk dat de bovenhand had, met de grootste kansen. Tien minuten voor tijd liep het nog fout af. De thuisploeg kon er in extremis nog 2-2 van maken via alweer Van Eenoo. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot de laatste minuut. In extremis werd het nog 2-3.