Tobback haalt uit naar Moeskroen: 'Schande die nu al drie jaar duurt'

Tobback haalt uit naar Moeskroen: 'Schande die nu al drie jaar duurt'

24-04-2017 16:51
2

Oud-Heverlee Leuven zit in vieze papieren. De club speelt vrijdagavond een wedstrijd op leven en dood tegen Lommel United. De verliezer van die partij degradeert naar de eerste amateurklasse, maar Louis Tobback denkt dat het niet zo ver zal komen. Dat vertelde de burgemeester van Leuven aan Het Laatste Nieuws.

"Het is dus zowel op de groene grasmat als op de groene tafel nog niet verloren voor OHL", zegt Tobback, verwijzend naar het feit dat zowel Moeskroen als Antwerp nog geen proflicentie voor volgend seizoen op zak hebben. "Ik hoop dat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) eindelijk een ernstig besluit neemt in de affaire-Moeskroen. Het is tijd dat er een einde komt aan die schande die nu al drie jaar duurt."

Antwerp en Moeskroen tekenden beroep aan bij het BAS. Antwerp moet op 3 mei zijn licentiedossier komen verdedigen. Moeskroen komt enkele dagen later aan de beurt op 5 mei. Tobback vermoedt echter dat beide clubs hun proflicentie alsnog zullen krijgen. "Ik ga er echter vanuit dat men wel iets zal vinden om hun bizarre financiële constructies of in het geval van Moeskroen het werken met makelaars te verantwoorden."