Weinig vertrouwen in Club, landskampioen krijgt waarschuwing voor topper

Weinig vertrouwen in Club, landskampioen krijgt waarschuwing voor topper

23-04-2017 16:09

Het is zondag zowat de laatste kans voor Club Brugge. Als het nog mee wil doen voor de titel moet het winnen van RSC Anderlecht. Georges Leekens vreest toch voor de Bruggelingen.

--> TITELRACE! Club Brugge haalt het van Anderlecht voor 10(!) keer je inzet!

Volgens hem zal het kwaliteitsverschil iets te groot zijn. "Verschillende spelers van Anderlecht toonden donderdag dat ze een hoger niveau aankunnen en het is een goede zaak om op zo een positieve manier uitgeschakeld te worden. Dat kan voor een déclic zorgen", zegt hij in La Capitale.

De coach beseft ook dat Club absoluut moet winnen. "Een puntendeling helpt Club Brugge niets vooruit en zij moeten naar voren trekken en het spel maken. Dat zal niet makkelijk zijn, want Anderlecht evolueerde de afgelopen maanden en heeft een goede spelintelligentie", vertelt hij.

En dan kan de Europese wedstrijd nog een rol spelen. Positief dan. "Bovendien speelden ze tegen Manchester United zeer goed vooruit en waren ze vol vertrouwen aan de bal. Als Anderlecht zijn Europees niveau haalt, dan zal het kampioen worden", besluit hij.