Genk-icoon moet wennen aan nieuwe functie: Ik mis dat échte contact

  Genk-icoon moet wennen aan nieuwe functie: "Ik mis dat échte contact"

  donderdag 20 april 2017 om 15:15

  Racing Genk heeft doorheen de jaren heel wat personeelswissels gekend, maar Pierre Denier is een vaste waarde. Sinds vorig jaar heeft hij wel een andere functie, die van teammanager. Dat vergt een duidelijke aanpassing voor hem.

  Denier nam de functie over van Tony Greco, die vorig jaar overleed. Daarvoor stond hij nog op het veld als assistent. "Eigenlijk is alles anders nu, als teammanager. Maar ik vond dat ik hier aan toe was. Ik word 61, dat is een serieuze leeftijd om nog op dat veld rond te crossen. Dan voel je dat het begint op te spelen, die achttien jaar als voetballer. Ik heb wat slijtage aan de knieën. En al die jaren daarna heb ik ook nog op dat veld gestaan, hè", zo vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

  Denier heeft al die jaren een luisterend oor moeten bieden, een functie die hij duidelijk mist. "Ik hield mij vooral bezig met de mindere goden in de kern. Die sterspelers hadden mij niet nodig. Die anderen… Díe wel. Als ik zag dat een speler het moeilijk had, dan liep ik met hem op. Schouder aan schouder dat veld op, effe babbelen.Dat is misschien wel iets dat ik mis. Dat contact. Dat échte contact. Hier komen spelers binnen met een vraag."

  Aan stoppen met werken denkt Denier absoluut nog niet. "Wat ik ga doen als ik met pensioen ben? Daar wil ik nog niet aan denken. Dan zit ik elke week op de tribune. Dat denk ik wel. Maar het zal heel raar zijn. Als ik nu drie weken niet geweest ben, moet ik terug. Dan begint het te kriebelen."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Genk-icoon moet wennen aan nieuwe functie: "Ik mis dat échte contact"