Anderlecht is nog niet thuis: Dan wordt het weer spannend

Anderlecht is nog niet thuis: "Dan wordt het weer spannend"

17-04-2017 17:48

Maandag kreeg Club Brugge in de titelrace een nieuwe klap te verwerken. Op het veld van Zulte Waregem kwam het niet verder dan 2-2. Door het gelijkspel staat het nu zes punten achter op leider Anderlecht. Toch gooit Michel Preud'homme de handdoek nog niet.

De volgende match van Club Brugge is immers tegen Anderlecht. Volgende week zondag wacht paars-wit op Blauw-Zwart in het eigen Vanden Stockstadion. "Nu moeten we naar Anderlecht, die match zal alweer wat moeilijker zijn. Ze hebben enorm veel kwaliteit en vormen een goed blok. Als je daar kan winnen, wordt de titelstrijd weer spannend. Daarom zijn de Play-offs ook zo spannend", noteerde Sportwereld uit de mond van de trainer.

Zeven punten
Als Club Brugge zichzelf wil opvolgen als landskampioen moet het in de resterende zes wedstrijden wel zeven punten meer pakken dan Anderlecht. Eindigen de twee immers gelijk op de eerste plaats dan pakt Anderlecht de titel, omdat het als eerste eindigde in de reguliere competitie. Dat reglement is anders dan vroeger. Club Brugge moet ook nog afrekenen met KAA Gen. Momenteel tellen de Buffalo's drie punten minder dan Blauw-Zwart. AA Gent speelt maandag nog op het veld van Charleroi. 

Lees ookVormer en Izquierdo zwaar in de clinch: "Dat hoeven jullie niet te weten"