Jong Anderlecht slikt bijzonder pijnlijke nederlaag op Future Cup

Jong Anderlecht slikt bijzonder pijnlijke nederlaag op Future Cup

17-04-2017 13:00

De U17 van Anderlecht zit even in zak en as. Het team doet mee aan de Future Cup, een competitie waar ze in de laatste acht jaar liefst vijf keer de finale haalden. Nu is het schip op een pijnlijke manier gestrand.

Anderlecht werd namelijk uitgeschakeld door Ajax, al zag het er lang helemaal anders uit. Anderlecht kwam namelijk op een 0-2 voorsprong via goals van Temyieu en Mayanga, maar die bonus bleek in de tweede helft niet genoeg. Eerst Maduro en even later Botman brachten de score weer in evenwicht. Anderlecht sleepte wel nog strafschoppen uit de brand en stond zelfs voor in de reeks, maar de vijfde penalty ging er niet in. Ajax trok daarna nog aan het langste eind.

Ajax mag maandag om 15u zo de finale spelen tegen het grote Bayern München. Voor Anderlecht zit er niet meer in dan een troostprijs. Het speelt al om 13u30 tegen een jeugdselectie uit de Japanse J-League, die zijn halve finale met 1-0 verloor van Bayern. Anderlecht mag ondanks de nederlaag terugkijken op een mooie week, waarin het Arsenal en Bayern versloeg. Tegen PSG werd het 1-1.