'Ongewenste Bizot kan toch nog mooie transfer versieren'

'Ongewenste Bizot kan toch nog mooie transfer versieren'

06-04-2017 08:15

Racing Genk gaat het contract van Marco Bizot niet verlengen, hij moet dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Moeilijk wordt dat niet. Met AZ Alkmaar staat er nu al een geïnteresseerde aan de deur.

De club en Bizot hebben ook al een gesprek gehad met elkaar, weet De Telegraaf. AZ onderneemt alvast actie, omdat het weet dat huidige doelman Tim Krul na dit seizoen terugkeert naar Newcastle United.

Bizot staat bovenaan het lijstje van AZ, dat hem helemaal gratis kan binnenhalen. Bij Racing Genk kon zijn contract via een optie automatisch verlengd worden, maar van die mogelijkheid maken de Limburgers geen gebruik. Bizot heeft in Nederland een verleden bij Ajax, FC Groningen en SC Cambuur.

De vraag is wel wie volgend seizoen dan in doel gaat staan bij Racing Genk. Huurling Mathew Ryan moet vermoedelijk terugkeren naar Valencia, Laszlo Köteles keert terug maar maakte geen grote indruk bij Waasland-Beveren. Tenzij de jonge Nordin Jackers een kans krijgt zal Genk dus een nieuwe keeper moeten oppikken.