Sprookje van Club-youngsters eindigt in de halve finale tegen Empoli

27-03-2017 18:30

De beloften van Club Brugge zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de hoog aangeschreven Viareggio Cup in Italië. De troepen van Sven Vermant verloren in de halve finale met 3-0 van Empoli.

Blauw-zwart had onder meer Juventus en Napoli gewipt op weg naar de halve finale. Daarin was Empoli een maatje te sterk, al kon de wedstrijd helemaal anders verlopen. Club kreeg een penalty na een half uur spelen, maar goudhaantje Fran Brodic mikte op de paal.

Dat brak Club zuur op, want amper vijf minuten later trapte Traoré Empoli op voorsprong. Als klap op de vuurpijl moest Blauw-Zwart één minuut later verder met tien spelers, na een rode kaart voor Tanghe.

De troepen van Vermant probeerden terug te knokken in de eerste helft, maar botsen op een Italiaanse muur. In de slotfase kregen de youngsters nog twee doelpunten te slikken. Traoré maakte zijn tweede van de middag op de tegenaanval, Zini legde de 3-0 eindstand vast.