Stelling ingenomen: 'Dat Witsel op de korrel wordt genomen is zéér gratuit'

Stelling ingenomen: 'Dat Witsel op de korrel wordt genomen is zéér gratuit'

27-03-2017 15:47
2

De voorbije wedstrijden onder Roberto Martinez leken de Belgische supporters zich weer helemaal verzoend te hebben met de Rode Duivels. Na de ontgoochelende 1-1 tegen Griekenland schiet daar nog maar bitter weinig van over. Journalist Dirk Deferme reageert gefrustreerd op de kritiek van sommige fans.

Axel Witsel kreeg heel wat over zich heen, zowel tijdens de wedstrijd als in de voorafgaande weken, maar dat vindt Deferme onterecht. 'Dat Witsel zéér gratuit, maar gelukkig niet door iedereen, weer op de korrel genomen wordt, dat is stilaan voorspelbare kritiek op automatische piloot. Witsel was bij de beteren en op zijn positie van alle Belgen de beste. Vind ik. Met naast hem De Bruyne is dat een fantastisch duo als het om voetbal gaat. Of de Duivels op het middenveld dan ook fysiek de sterkste zijn, moet nog aangetoond worden. Tegen Frankrijk of zo', schrijft hij in een opiniestuk bij Stadion.

Voor vele waarnemers en fans zouden Radja Nainggolan en/of Mousa Dembélé eerder een kans moeten krijgen centraal op het middenveld. Ook daar is Deferme het niet mee eens. 'Het is ergerlijk dat er een 'Radja en Moussa-fanclub' bestaat. Goede spelers, 100% mee eens, Dembélé in de basis had ik ook zien zitten en Nainggolan naast Witsel ook. Dat die twee altijd moeten spelen, daar ben ik het niet mee eens. Incontournable zijn alleen Eden Hazard, De Bruyne, Lukaku, Witsel en Courtois', oordeelt hij.