De Mos stelt profiel op: Buitenlanders denken anders over voetbal dan Nederland

De Mos stelt profiel op: "Buitenlanders denken anders over voetbal dan Nederland"

27-03-2017 14:13

Wat Aad de Mos betreft is een buitenlandse bondscoach bij Nederland géén optie. Dat zegt de analist en oud-trainer in gesprek met Metro. De KNVB liet zondag blijken dat een buitenlandse naam als nieuwe trainer van het Nederlands elftal na het ontslag van Danny Blind wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. 

"Ook al gaat het nu slecht met het Nederlandse voetbal, onze opvattingen hoe het spelletje gespeeld moet worden heeft ons ook succes gebracht. Buitenlanders denken anders over voetbal dan Nederlanders. Ze kennen onze manier van spelen niet. Ronald Koeman zou de meest ideale kandidaat zijn, maar dat wordt moeilijk. Frank de Boer is ook een optie", vertelt De Mos. 

In de ogen van De Mos heeft Danny Blind, die zondag ontslagen werd, 'veel pech gehad'. "Aan de ene kant heeft hij dat ook over zichzelf afgeroepen door zijn opmerkelijke keuzes. Nederlandse coaches, waaronder ikzelf, kijken misschien wel te veel naar de jeugd."

"Als wij een jongen van 17 jaar net zo goed vinden als een routinier, kiezen we voor de jeugd. Dat is niet altijd goed, dat zie je nu ook wel aan Matthijs de Ligt. Dat is een groot talent, maar het is duidelijk dat hij nog niet klaar is voor het grote werk. Daar kan hij niks aan doen, daar ben je als coach verantwoordelijk voor."

Lees ook: Preud'homme weer genoemd als volgende bondscoach van Nederland