Rode Duivel stelt zwaar teleur: Zijn slechtste interland tot nu toe

Rode Duivel stelt zwaar teleur: "Zijn slechtste interland tot nu toe"

27-03-2017 13:30

België staat nog steeds aan kop in de kwalificatiegroep voor het WK in Rusland, maar voor veel fans is dat niet genoeg. Van Griekenland had ook gewonnen moeten worden. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine ziet dezelfde kwalen altijd maar terugkeren.

--> Rode Duivels spoelen Griekse ontgoocheling door in Rusland: 2,3 keer je inleg!

Met Roberto Martinez moet er een nieuwe wind waaien bij de Rode Duivels, maar de match tegen Griekenland deed terugdenken aan Marc Wilmots. "We zien toch weer dezelfde kwalen opduiken als onder Marc Wilmots: te weinig tempo en te veel breedtespel tegen ploegen die zich ingraven. Het is frappant dat spelers die zich leiders wanen en zich in staat achten om centraal de lijnen uit te zetten, dat niet blijken te kunnen. Daarbij denk ik aan Nainggolan en Fellaini. Zelfs Carrasco die zich meermaals verslikte in zijn dribbels."

De Rode Duivels verliezen bovendien punten door een onoplettendheid in de defensie. "Ook achteraan blijken we toch het talent van Vincent Kompany te missen -daar wordt misschien soms wat licht over gegaan. De verdediging toonde weinig zekerheid, met Alderweireld die zijn slechtste interland tot nog toe speelde en Ciman die geen te beste beurt maakte.

Sys ziet dan ook bitter weinig vooruitgang. "Ik was verrast door de prestatie van de Rode Duivels. Akkoord, de Grieken speelden anti-voetbal en teren op een sterke verdediging, maar dan nog mag je verwachten dat je vroeger in de wedstrijd scoort tegen hen. Ik dacht dat ze ondertussen verder stonden in hun ontwikkeling, maar nu blijkt dat er amper vooruitgang is geboekt. Onze zwakke kwalificatiegroep camoufleert dat. Een verontrustende vaststelling."