Stunt van formaat: Lommel boekt monsterzege in Jan Breydel

26-03-2017 16:21
1

In de Proximus League heeft Lommel United voor een stunt van formaat gezorgd. Het ging met bijzonder zware cijfers winnen op het veld van Cercle Brugge, het werd maar liefst 0-5.

Lommel moet een flinke berg beklimmen om in Eerste Klasse B te blijven, het heeft een fikse achterstand op de concurrenten. Op Cercle Brugge bedroeg die acht punten, maar dat hebben de Limburgers nu herleid tot vijf na een geïnspireerde prestatie.

De bezoekers werden wel op weg gezet door Cercle, want de eerste goal kwam er na een penalty. Ervaren rot Wouter Scheelen miste niet en maakte zijn match even later nog mooier met een knap afstandsschot. 0-2 bij de rust, en de moed zakte Cercle ook in de tweede helft snel in de schoenen. Op het uur kon de snelle Bertjens Diarra aftroeven en tekende hij voor de 0-3. De Nederlandse cultspits Melvin Platje en Jentl Gaethofs zetten nog de bijzonder zware 0-5 op het bord.

Deze overwinning zal veel deugd doen voor Lommel, dat al sinds eind oktober geen officiële wedstrijd meer had gewonnen. Toen boekte het ook al een uitzege, het won met 0-2 op Lierse.