Mulder heeft Duivelse schlemiel gevonden: Dat is echt amateurniveau

Mulder heeft Duivelse schlemiel gevonden: "Dat is echt amateurniveau"

26-03-2017 12:48
1

Slechts met een goal in de ultieme slotfase veroverden de Rode Duivels zaterdagavond een punt tegen Griekenland (1-1) in hun WK-voorrondewedstrijd. Het spel zag er traag en ongeïnspireerd uit, wat tot heel wat kritiek leidt. Jan Mulder wist ook in de achterhoede een slachtoffer te vinden.

Welgeteld één keer kwamen de Grieken in een kansrijke positie, maar als je een genadeloze sluipschutter als Konstantinos Mitroglou hebt rondlopen, kan dat voldoende zijn. Volgens Mulder had de Griekse goalgetter echter nooit in die situatie mogen komen. "Dit valt maar één iemand aan te wijzen: Laurent Ciman", oordeelde de Nederlander na de live-uitzending op Sporza. "Ik heb niets tegen hem, maar eerst glijdt hij weg en daarna staat hij niet snel genoeg recht."

"Vervolgens gaat hij wat halfslachtig in duel met twee Grieken, staat hij nog wat rond te kijken en plots komt iemand alleen voor doel. Dat moet echt agressiever. Dit kan gewoon niet, dit is amateurniveau", raasde Mulder door. Ook opbouwend viel Ciman wat hem betreft door de mand. "Hij geeft zes of zeven passes van 80 meter die niet aankomen. Dan zou ik me bij de vijfde toch een keertje inhouden..."