Eersteklasser grijpt in na miserabele resultaten: Een kwaliteitsinjectie

Eersteklasser grijpt in na miserabele resultaten: "Een kwaliteitsinjectie"

21-03-2017 23:09

KV Kortrijk heeft nog maar weinig plezier beleefd in 2017. De club haalde slechte resultaten en lijkt stevig te gaan hervormen. Kortrijk wil volgend seizoen namelijk een pak beter doen.

Voorzitter Joseph Allijns beseft dat Kortrijk het de laatste weken (en maanden) niet goed heeft gedaan. "Als bestuurders zijn we medeverantwoordelijk: we versterkten ons niet afdoende op plaatsen waar het nodig was als gevolg van enkele niet tegen te houden uitgaande transfers. Het is duidelijk dat zowel de technische staf als het spelerspotentieel een kwaliteitsinjectie dient te krijgen", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De club greep in de terugronde niet in, maar zal dat binnenkort wel doen. "Een sterke terugval in november en december is niet ongebruikelijk. Dit gebeurde een paar keer onder Hein Vanhaezebrouck en ook onder Johan Walem was er een lange reeks van nederlagen. Bovendien kwam die terugval nu na een sterke heenronde van 24 op 45. De invloed van de licentieproblematiek rond Karim Belhocine en een aantal blessures van belangrijke spelers waren zeker niet positief."