Weg voor Anderlecht en Gent ligt open: 'Trainer rekent niet meer op hem'

Weg voor Anderlecht en Gent ligt open: 'Trainer rekent niet meer op hem'

15-03-2017 09:15
6

Een terugkeer van Laurent Depoitre naar België is in de maak. De spits zit helemaal op een zijspoor bij FC Porto. Een transfer komt eraan. Mogelijk zelfs naar België.

Maar liefst twee Belgische clubs houden de situatie van Depoitre in de gaten. Zo weet La Capitale dat RSC Anderlecht en Gent eraan denken om de spits aan het einde van het seizoen over te nemen.

Anderlecht ziet zo goed als zeker Lukasz Teodorczyk vertrekken naar een topcompetitie. Zijn vervanger moet dan Depoitre worden. Gent moet dan weer mogelijk afscheid nemen van Jérémy Perbet. Een terugkeer naar Gent is dus ook een optie.

Depoitre kon zich helemaal niet doorzetten bij FC Porto. Sinds zijn komst deze zomer speelde hij nog maar elf wedstrijden voor de club. Daarin kon hij slecht één keer scoren. De Portugese topclub betaalde maar liefst zes miljoen euro voor de spits.

Update 15/03 om 09.15 uur:  Volgens Antonio Soares mag Depoitre deze zomer vertrekken bij Porto. Dat beweert de journalist van O Jogo in Sport/Voetbalmagazine. "De trainer rekent niet meer op Depoitre, de flopaankoop dit seizoen. Hij zit nog wel bij de groep, maar komende zomer zullen ze hem proberen te verkopen. Tijdens de winterstop bleek dat onmogelijk, omdat hij al uitkwam voor Gent en Porto. Depoitre heeft het niveau van Porto niet. Dat zagen we al vanaf het begin. Vooral dan inzake snelheid van uitvoering en pure techniek. Hier stootte hij snel op zijn limieten."