Moet Club Brugge een Plan B zoeken? Liefst nog tien jaar bij ons

Moet Club Brugge een Plan B zoeken? "Liefst nog tien jaar bij ons"

10-03-2017 14:30
3

Dit seizoen is er al heel druk gespeculeerd over de toekomst van Felice Mazzu. De trainer van Sporting Charleroi lijkt stilaan klaar voor een topclub. Zijn voorzitter Mehdi Bayat vindt dat voorbarig. Bij Charleroi heeft hij immers ook een mooi project lopen.

Bayat wil Mazzu nog heel lang zien blijven. "Ik ben niet bang om Mazzu te verliezen. Ik zal er alles aan doen om van hem onze sir Alex Ferguson te maken. Alleen besef ik maar al te goed dat ik daarvoor zowel zijn sportieve als financiële ambities moet blijven voeden. Ik ken Felice. Hij is een echte Carolo. Hij begon op het allerlaagste niveau met de ultieme ambitie om ooit trainer van Charleroi te worden. En toch heeft hij mij een eerste keer wandelen gestuurd. Hij was trainer bij White Star Brussels en wilde daar het project waaraan hij begon afmaken", legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Ergens anders heeft Mazzu zeker geen garantie op succes."Bij ons heeft hij pas een nieuw contract getekend en hij is aan zijn eerste jaar van een cyclus van drie bezig. Behalve die episode met Standard heeft er nog nooit echt een club bij ons aangeklopt voor Mazzu. In een ideale wereld zit hij nog tien jaar bij ons op de bank. Hij past perfect bij Charleroi. Felice is voor mij al een toptrainer, maar wie garandeert hem dat hij bij Anderlecht, Club Brugge of eender welke topclub rendeert? Als je een goede speler in een andere club, kleedkamer en omgeving dropt, gaat hij ook niet zomaar hetzelfde doen. Zo simpel is voetbal niet."