Ophef in de Kempen: Westerlo-fans krijgen klappen van rivaliserende amateurclub

Ophef in de Kempen: Westerlo-fans krijgen klappen van rivaliserende amateurclub

Gepubliceerd: maandag 6 maart 2017 om 15:33ma 06-03-2017 om 15:33

KVC Westerlo is op de eigen clubwebsite met een opvallend bericht gekomen. Na afloop van de partij op het veld van Zulte Waregem (2-2) zouden enkele supporters fysiek toegetakeld geweest zijn op een parking. De daders: fans van ASV Geel...

De voorlaatste uit de Jupiler Pro League doet het verhaal uit de doeken in een officieel bericht. Na afloop van het gelijkspel bij Essevee kwamen enkele bussen met Westerlo-supporters samen op een parking in Kruibeke. Daar zouden enkele heethoofden van Geel hen blijkbaar opgewacht hebben. Dat resulteerde in materiële schade, maar ook in lichamelijk geweld. De club maakt duidelijk dat 'enkel Westerlo-supporters tot de slachtoffers behoren'.

Na verschillende klachten is inmiddels een PV opgesteld. Toch hoopt de Kempense club dat zoveel mogelijk slachtoffers die nog géén klacht hebben ingediend, dat zo snel mogelijk doen om tot één gebundeld dossier te komen. Voor Westerlo is het nieuws een extra domper in een zwart weekend. Tegen Zulte Waregem leek de laagvlieger lang op weg naar de definitieve redding, maar in de ultieme slotfase liep het toch nog verkeerd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws