Wild gerucht: 'Komende verjongingskuur leidt Barcelona naar Belgisch raspaardje'

Wild gerucht: 'Komende verjongingskuur leidt Barcelona naar Belgisch raspaardje'

06-03-2017 14:03
3

Bij zowat elke topclub ter wereld staat Youri Tielemans al jaren in het scoutingsboekje, maar de voorbije maanden maakt het goudhaantje van RSC Anderlecht zijn potentieel pas écht waar. De middenvelder blinkt uit met heel wat (knappe) doelpunten en beslissende passes. Dat is ook de absolute top niet ontgaan.

Het Italiaanse Calciomercato lanceert maandag een straf gerucht: niemand minder dan FC Barcelona hoopt Tielemans binnenkort aan de selectie toe te voegen. Bij de vijfvoudige Champions League-winnaar zit men in zak en as na de 4-0-pandoering tegen Paris Saint-Germain drie weken geleden. De Catalaanse directie is ervan overtuigd dat het middenveld aan verjonging toe is. Tielemans zou perfect in dat plaatje passen.

Toch lijkt een transfer niet bepaald aannemelijk. Een overgang van Anderlecht naar Barcelona is natuurlijk een gigantische stap. Tielemans heeft overigens zelf al aangegeven dat hij geen fases wil overslaan. Bovenal wil hij, mede met het oog op het aankomende WK in Rusland, bij een club spelen waar hij voldoende speelkansen krijgt. Zo lijkt de Rode Duivel onder meer het eveneens geïnteresseerde Bayern München wandelen te sturen.