HILARISCH: Roeselare zoekt de mol tussen supporters met taaltest West-Vlaams

HILARISCH: Roeselare zoekt de mol tussen supporters met taaltest West-Vlaams

03-03-2017 09:25
1

Antwerp rekent op zijn supporters om hun club naar 1A te schreeuwen in de testwedstrijden tegen Roeselare. Om zeker geen Antwerpsupporters in het thuisvak op Schiervelde te krijgen heeft Roeselare een geniale oplossing bedacht: een taaltest West-Vlaams voor wie een ticket wil kopen.

Een Roeselare-supporter uit het Antweprese getuigt. "Dinsdagmiddag reed ik speciaal vanuit het Antwerpse Essen naar Schiervelde om tickets af te halen. Ik ben Hoogledenaar van afkomst. Ik bezoek hier nog vaak mijn broer, maar woon zelf al dertig jaar in het Antwerpse. Toch blijf ik KSV Roeselare trouw. Voor de taaltest bij de ticketverkoop werd me gevraagd het zinnetje "ti e rut ut thus en at rint rint trin" uit te spreken. Vertaald: "Er is een ruit uit het huis en als het regent, regent het binnen", aldus de supporter in Gazet van Antwerpen.

Volgens de man moet iedere ‘verdachte’ supporter op vertoon van zijn identiteitskaart een taaltest afleggen. Dit loopt niet voor alle supporters goed af. "Heel wat supporters van Antwerp proberen hier tickets te bestellen. Een man uit Hoboken kreeg geen tickets mee na controle van zijn paspoort", aldus de Roeselaresupporter.