Witte rook bij Cercle Brugge? Raad van bestuur gaat akkoord met verkoop

Witte rook bij Cercle Brugge? Raad van bestuur gaat akkoord met verkoop

28-02-2017 22:10
1

Cercle Brugge wordt binnenkort naar hoogstwaarschijnlijk opgekocht door het AS Monaco van de rijke rus Dimitri Rybolovlev. De Raad van Bestuur zette het licht op groen en zal nu formele toestemming vragen aan de leden van de VZW en de aandeelhouders van de CVBA.

Dat meldde de Vereniging op zijn webstek. "Op 14 februari 2017 Cercle Brugge een bindend bod ontvangen van AS Monaco FC voor een kapitaalverhoging onder een aantal voorwaarden. De Raad van bestuur heeft inmiddels beslist om in te gaan op dit voorstel."

"We wensen te benadrukken dat de gemaakte afspraken het toekomstig voortbestaan van Cercle Brugge als een professionele voetbalvereniging zondermeer garanderen. Daarenboven delen beide partijen de ambitie om van Cercle Brugge zo snel als mogelijk terug een stabiele eersteklasser te maken."

"In de overeenkomst werden meerdere garanties opgenomen voor een blijvende verankering van Cercle in Brugge, een voortgezette sociale bewogenheid en een verdere uitbouw van de jeugdwerking met als doelstelling een blijvende doorstroming van eigen jeugd in het A-elftal."