Geen hete Europese avond voor Genk, supporters liggen niet wakker van wedstrijd

Geen hete Europese avond voor Genk, supporters liggen niet wakker van wedstrijd

22-02-2017 13:58
1

Racing Genk kan donderdagavond voor het eerst in zijn geschiedenis zich plaatsen voor de 1/8ste finales van de Europa League. Voor een Genkse invloed van supporters zorgt dat echter niet.

De fans liggen niet echt wakker van de Europese wedstrijd van Genk. Voor de return van de 1/16de finales tegen Astra Giurgiu werden er tot dusver amper 7.000 kaartjes verkocht. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Een mogelijke verklaring is het late aanvangsuur op een werkdag. Europese wedstrijden trekken ook minder volk, maar het kleine aantal supporters dat wel aanwezig zal zijn is toch opvallend. Er worden nog steeds tickets verkocht, die kosten rond de 20 euro. Bij Genk hoopt men donderdagavond toch 10.000 supporters te mogen ontvangen.

Genk verdedigt in het eigen stadion een 2-2 gelijkspel tegen Astra Giurgiu. Als het doorstoot naar de volgende ronde, doet het het beter dan ooit. De 1/8ste finales in de Europa League werden al twee keer eerder in de geschiedenis bereikt, maar een ronde verder geraakten de Limburgers nog nooit.