Piqué neemt het op voor coach: 'Toen Enrique hier kwam, waren we helemaal niks'

Piqué neemt het op voor coach: 'Toen Enrique hier kwam, waren we helemaal niks'

20-02-2017 23:10

Gerard Piqué heeft een lans gebroken voor FC Barcelona-trainer Luis Enrique, die onder zware druk staat in Catalonië. De verdediger ziet graag dat de oefenmeester langer aanblijft bij de sterrenploeg.

Enrique veroverde met Barcelona in 2015 nog de treble, maar beleeft momenteel een zwaar seizoen met zijn ploeg. In de competitie staat Real Madrid bovenaan en na de 4-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain dreigt uitschakeling in de achtste finales van de Champions League. De kritiek op Enrique is daardoor toegenomen, maar Piqué steunt zijn coach. "Toen Enrique hier kwam, waren we helemaal niks meer. Met hem wonnen we de treble. Ik wil iedereen graag mee terugnemen in de tijd en laten zien wat hij allemaal bereikt heeft."

"Het klopt dat we niet in ons beste moment zitten", vervolgt Piqué in gesprek met Spaanse media. "Al anderhalve maand spelen we niet het voetbal dat we graag zouden willen spelen. Maar we zijn nog wel actief in drie competities." Komende zondag wacht voor Barcelona de uitwedstrijd bij Atlético Madrid en op 8 maart de Champions League-return tegen PSG.